Hírek

Legfrissebb hírünk

2024.06.18

Játssz felelősen a cash out funkcióval!

Az utóbbi években a cash out rendkívül népszerűvé vált a fogadók körében. A Szerencsejáték Zrt.-nél a tippmixpro tavaly őszi megújítása óta szintén elérhető ez az innovatív funkció.

A cash out lényege, hogy a megjátszott fogadásokat még az esemény vége előtt lezárhatjuk. Ennek révén a veszteség mérsékelhető, ami növelheti a játékosi kedvet. Ugyanakkor egyben kockázattal is jár, mert a felszabaduló pénzösszeget azonnal új fogadásokra lehet fordítani, mivel a gyors kiszállás lehetősége hamis biztonságérzetet adhat , ami növelheti a túlzó költés kockázatát.

Amennyiben azonban a játékos felelősen használja ezt a funkciót, csökkentheti a veszteségét csupán azzal, hogy ha látja, várhatóan veszíteni fog, még a játék vége előtt ki tud szállni a fogadásból.

A sportfogadók, különösen a hazai játékosok között a legnépszerűbb sportok közé tartozik a foci. Így a június 14-én induló labdarúgó Európa-bajnokság vélhetően növeli a játékosi kedvet, és többen többet fogadnak. A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a lakosság csaknem fele nézni fogja a meccseket, a férfiaknál magasabb ez az arány, 60 százalékos. Arra a kérdésre, hogy biztosan fogad-e valamelyik mérkőzésre, a megkérdezettek 29 százaléka válaszolt igennel, a férfiak körében ez az arány 42 százalék volt.

Mindannyian tudjuk, hogy a szurkolás felfokozott hangulatban zajlik. A gólokért és a győzelmekért izgulhatunk a tévé előtt vagy akár a barátokkal egy szurkolói teraszon. Óriási élmény a közös szurkolás, vannak, akik ezt az érzést még fokozni kívánják azzal, hogy fogadásokat tesznek. Ne hagyjuk, hogy a szurkolás izgalma, a foci szeretete túlzó költésre ösztönözzön. A szerencsejáték akkor jó, ha mindvégig egy valódi élményt nyújtó játék marad és egyensúly van játék izgalma és a fogadás összege között.

Az egyensúly megteremtése érdekében használjuk a maradjonjatek.hu oldalon elérhető öntesztelési lehetőséget (https://www.maradjonjatek.hu/onteszt). Itt anonim módon megtudhatjuk, hogy hányadán állunk a szerencsejátékkal, és mennyire vagyunk veszélyeztetettek a szerencsejáték-függőség szempontjából. Ha szükség van segítségre, ne habozzunk kérni, hiszen a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezőként fontos feladatának tartja, hogy a játék maradjon játék, és megvédje játékosait a játékfüggőség kialakulásától.

Tovább olvasom >

Korábbi híreink

A függőség nem játék!

2024.03.19

Vajon meddig játék, és mikortól káros szenvedély? Van-e éles határvonal és egyértelmű jel? Hova fordulhat segítségért az, aki szeretne kigyógyulni a függőségből? Van-e olyan megoldás, amellyel korlátok között tartható a játék? Számos kérdés, ami megfogalmazódhat, ha az átlagnál többet játszik valaki szerencsejátékkal, legyen szó közeli ismerősről, családtagról, vagy sajátmagunkról.

Tovább olvasom >

Ajándékozz felelősen! - A szerencsejáték nem gyerekjáték

2023.12.13

Egy jól eltalált ajándék óriási öröm lehet, míg a nem megfelelő rossz érzést és akár kárt is okozhat. A Szerencsejáték Zrt. éppen ezért csatlakozott a 2023-as Gift Responsibly kampányhoz, amelynek keretében a szerencsejáték szervezők és közösségi szervezetek Európában, Észak-Amerikában és szerte a világon hívják fel a figyelmet a kiskorúak „szerencsejáték használatának” kockázataira.

Tovább olvasom >

Játék vagy függőség?

2023.10.27

Nem a szerencsén múlik – vallja Demetrovics Zsolt, addiktológus, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének professzora.

Tovább olvasom >

A játék akkor jó, ha tényleg játék marad

2023.10.17

Budapest, 2023. október 10. – Tíz éve működtet az ELTE PPK Pszichológiai Intézete Segélytelefonszolgálatot a szerencsejáték problémával küzdők és hozzátartozóik számára a Pro Psychologia Alapítvánnyal együttműködésben, a nemzeti lottótársaság támogatásával. Az ingyenes szolgáltatást igénybe vehetik a szerencsejáték-problémával küzdők, valamint hozzátartozóik, illetve azok, akik úgy érzik, hogy a játéktevékenységük akár a legkisebb mértékben is veszélyt jelenthet életvezetésükre.

Tovább olvasom >

A játék, tényleg játék maradjon!

2023.05.09

A Szerencsejáték Zrt. edukációs filmekkel hívja fel a figyelmet a szerencsejáték-függőség veszélyeire annak érdekében, hogy a szerencsejáték továbbra is valódi élményt nyújtó játék maradhasson. A Maradjon játék! elnevezésű ernyőprogramja keretében szorosan együttműködik szakmai szervezetekkel, elősegítheti a játékfüggőség megelőzését, valamint kezelését.

Tovább olvasom >

Játék határokkal

2023.05.08

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet még 2012-ben indította el a „Játék Határokkal” című programját.

Tovább olvasom >

A „Játék határokkal” program tematikus beszélgetéseinek tapasztalatai segíti a fiatalokat megfontoltabb döntéseket hozni

2022.03.02

Rácsok Balázzsal az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatójával beszélgettünk

Tovább olvasom >

Az Európai Lottótársaságok Szövetségének alappillérei

2021.06.15

Interjú Arjan van’t Veer-rel, az Európai Lottótársaságok Szövetségének főtitkárával

Tovább olvasom >

„Amíg valaki nem kér segítséget…”

2021.06.08

Interjú Dr. Demetrovics Zsolttal, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének professzorával

Tovább olvasom >

A felelős játékszervezés megvalósulása a Szerencsejáték Zrt. termékfejlesztésében

2020.12.16

Interjú Kovács Krisztinával, a Sorsolásos Játékok Főosztályvezetőjével

Tovább olvasom >

„Mennyire figyelünk egymásra? Megkérdezzük, hogy mi újság van, vagy akkor kapunk a homlokunkhoz, ha már baj van?”

2020.12.16

A „Játék határokkal” program szakmai vezetőjével, Figeczki Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom >

A Szerencsejáték Zrt. új szintre emelte stratégiai együttműködését az Önszabályozó Reklám Testülettel

2020.12.13

2020. májusában együttműködési megállapodást írt alá a Szerencsejáték Zrt. és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), amelyben megerősítette az elmúlt tízéves kooperációt, egyben magasabb szintre emelte és kibővítette az etikus és felelős marketingtevékenység területen végzett együttműködést. A nemzeti lottótársaság a jelenlegi hazai jogi és reklámetikai szabályoknál szigorúbb saját kódexszel rendelkezik, és betartásának ellenőrzését független szervezetre, az ÖRT-re bízta a kibővített tartamú együttműködés keretében.

Tovább olvasom >

Szerencsejátékos segélyszolgálat a Szerencsejáték Zrt. támogatásával

2020.12.12

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Pszichológiai Intézetének szakértői 2013 óta a Szerencsejáték Zrt. támogatásával, anonimitás és teljes titoktartás biztosításával működtetik a Szerencsejátékos Segélyszolgálatot, amelynek célja a szerencsejáték-problémával küzdők és hozzátartozóik számára történő segítségnyújtás, tanácsadás, valamint a hívók támogatása abban, hogy eljussanak olyan szakkellátó-helyekre, ahol hosszútávú terápiás segítséget kaphatnak. A szolgáltatás ingyenes, képzett ügyelők bevonásával, előítéletektől és stigmatizálástól mentesen vehető igénybe.

Tovább olvasom >

„Megpróbáljuk egyengetni a szerencsejáték-függő útját, hogy ne akadjon el az intézményrendszerben”

2020.07.26

A Ökumenikus Segélyszervezet egészen egyedi szolgáltatása, hogy az országban hét városban üzemeltetnek a szerencsejáték-függőségben szenvedőknek és családtagjaiknak információs pontokat. Nem egyszerűen információt adnak, hanem abban is segítik az érintetteket, hogy ne bizonytalanodjanak el, ne akadjanak el az intézményrendszerben. A program szakmai vezetőjével, Figeczki Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom >
Ha úgy érzed szeretnél segítséget kérni, ne késlekedj!

Keress szakértői segítséget, vagy fordulj támogató csoporthoz és vedd vissza az irányítást!